Friss hírek

2007.10.30. 07:27

MAGYAR BUSZBALESET AUSZTRIÁBAN - Hazajöhetnek a súyos sérültek is - RTL

<p>Várhatóan szerdán az ausztriai buszbaleset súlyos sérültjei közül többen már hazajöhetnek - mondta Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője az RTL Klub Reggeli híradójában. Hozzátette, hogy magyar orvosok és az egészségügyi minisztérium államtitkára is Ausztriában van, meglátogatták a kórházban lévőket és egyeztetnek az osztrák orvosokkal, hogy melyik betegnek pontosan milyen az állapota, vagyis, hogy mikor lehet hazahozni, többségük itthon is kórházi kezelésre szorul. A szóvivő azt is elmondta, hogy a felborult busz utasainak volt biztosítása, így a külföldi kezelés költségei nem őket terhelik. Szelestey Lajos megerősítette, hogy az osztrák rendőrség már kihallgatta a sofőrt, aki elismerte, hogy hibázott.</p>

Dobson Tibor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedd reggel a Független Hírügynökségnek elmondta: hat önkéntes pszichológus utazott kedden kora reggel Grazba, hogy segítse a még kórházban fekvő ausztriai buszbaleset túlélőinek feldolgozni a történteket - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. A szakemberek két napig lesznek Ausztriában, és ha szükséges, akkor a sérültek hozzátartozóin is segítenek. Utaztatásukat az OKF, az ausztriai szállást és ellátást pedig az ottani partnerszervezete állja.

A buszbaleset hétfőn hajnalban történt. Három ember - két lány és egy fiú - meghalt, négyen súlyosan megsérültek. A fociszurkolókat szállító busz Milánóból, egy futballmeccsről tartott haza Magyarországra, amikor a baleset megtörtént. A könnyebb sérültek hétfőn késő este hazaérkeztek. Ausztriában még nyolcan vannak két kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!