Friss hírek

2007.10.29. 08:17

Ma hallgatják meg az otthonszülő kismamát - RTL Klub

<p>Valószínűleg hétfő délelőtt hallgatják meg azt a kismamát, akinél komplikációk merültek fel a szombati otthonszülésnél - mondta az RTL Klub Híradójának reggeli kiadásában Kerényi János, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház főorvosa. A főorvos szerint az eset legfontosabb tanulsága, hogy az otthonszülés továbbra is veszélyes, hiszen váratlan problémák kezelésére nincsenek megfelelő felszerelések.</p>

Jobban van az a kismama, aki még szombaton szülte meg otthon gyermekét, ám eközben komplikációk léptek fel. Az anya az orvosok szerint csak azért úszta meg ennyivel, vérveszteséggel, mert idejében bevitték hozzájuk. A mentősök szerint az otthonszülésnél segédkező bábák elbújtak előlük, az apa szerint viszont éppen ők mondták, hogy hívjanak mentőt. A kismama keddig valószínűleg hazamehet.

Az apa szerint a bábák nem hagyták őket cserben, nem bújtak el, csak nem kívántak mutatkozni. A kórházban hétfőn döntenek arról, hogy tesznek-e feljelentést az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!