Friss hírek

2007.10.30. 12:14

Kortárs Drámafesztivál Budapest - november 23.-december 3.

<p>Az izraeli dráma és színház áll az idei budapesti Kortárs Drámafesztivál középpontjában. A november 23- és december 3-a között zajló nemzetközi színházi seregszemlén az izraeli bemutatkozások mellett, kanadai, román, orosz, német és magyar előadásokkal várják a közönséget - tájékoztattak kedden a szervezők.</p>

A csaknem kéthetes kortárs színházi fesztivál egy fiatal írónő, Erdős Virág: Merénylet című darabjának ősbemutatójával kezdődik november 23-án a Merlin Színházban, és Tasnádi István: Finito című darabjával zárul december 3-án az Örkény István Színházban.
A kortárs drámafesztivált több mint egy tucat budapesti játszóhelyen rendezik meg. A Vidám Színpadon láthatja a közönség a Tel-Avivi Beit Lessing Színház Hadar Galron: Mikve című darabjából készült előadását. A kortárs izraeli drámaírók legújabb darabjait felolvasó-színházi est keretében mutatják be a Stúdió K-ban.

A Trafóban nézhetik meg az érdeklődők a kanadai koreográfus-rendező Dave St-Pierre: A lelkek pornográfiája című előadását. A Merlin Színházban pedig a bukaresti Teatrul Mic (téátrul mik) mady.baby.edu című darabjára válthatnak jegyet a nézők.

A kortárs német színház fenegyerekének tartott René Pollesch: Mikor mehetek be végre egy szupermarketbe és vehetek meg pusztán jó megjelenésemmel mindent, amire szükségem van című darabját az Új Színházban láthatják a nézők. Moszkvából Jurij Klavgyiev: Én, a géppuskás című darabja érkezik Budapestre. A külföldi előadásokat magyar szinkrontolmácsolással, felirattal játsszák, tájékoztattak a szervezők.

A teljesség igénye nélkül, a fesztivál magyar ajánlóprogramjában szerepel Térey János Asztalizene című ősbemutatója a Radnóti Színházban, és Garaczi László Plazma című darabja a Bakelit nevű helyen. A Merlinben Hamvai Kornél Pokol című darabját, a Gödörben Pelsőczy Réka Én egy szemüveges kisfiú vagyok című rendezését láthatják a nézők.

A további kísérőrendezvények, illetve a fesztivál teljes programja a: www.dramafestival.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!