Friss hírek

2007.10.08. 07:14

Kiállítás vakokról látóknak

<p>Óriási várakozás előzte meg Szegeden a hétfőn reggel nyíló, a vakok életét bemutató kiállítást. A városban az érdeklődés miatt másodszorra rendezik meg az interaktív tárlatot, ahol a látók egyrészt megismerkedhetnek a vakok életét megkönnyítő praktikus eszközökkel, másrészt egy berendezett sötét pincében vakok vezetésével kipróbálhatják, milyen érzés, ha csak a fülre és a tapintásra hagyatkozhatnak.</p>

Beszélő telefon és karóra, speciális írógép és dombornyomott térképek. Csak pár olyan praktikus eszköz, amelyek megkönnyítik a vakok mindennapi életét és amelyeket érdeklődve szemlélnek a látók. Azonban az érdeklődőket leginkább a különféle helyszínekre és szituációkra berendezett, teljesen elsötétített pince miatt jöttek, ahol - ha csak kis időre is -, de beleélhetik magukat a vakok életébe. A kiállítást egy félhomályos szobán keresztül lehet megközelíteni, miután kialszanak a fények. A sötétben már a tapintásé, a szaglásé, a hallásé és az egyensúlyérzékelésé a főszerep.

A szervezőknek a kiállítással az a céljuk, hogy az emberek hamarabb és jobban tudjanak segíteni a vakoknak. Az interaktív tárlatot elsősorban általános és középiskolások fiataloknak szánják, de az érdeklődő felnőtteknek is örülnek.
A kiállítás október 8-tól december 9-ig tart nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!