Friss hírek

2007.10.25. 11:11

Két hét múlva derülhet ki, hogy lesz-e nyomozás a hamis rendőrségi közlemény miatt

<p>Egyelőre nem tudni, hogy indul-e nyomozás amiatt, hogy csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság e-mail címéről hamis közleményt küldött valaki a sajtónak. A történtekkel kapcsolatban ugyanis még több információra van szüksége a nyomozóknak, bő két hetük van határozni arról, hogy legyen-e vizsgálat.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtette a feljelentését a Nemzeti Nyomozó Irodánál, amiért csütörtökön délután az e-mail címükről egy hamis közleményt és meghívót küldött szét valaki több médiumnak - mondta el a Független Hírügynökségnek Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

Horváczy Emese, az NNI szóvivője azt közölte, hogy a feljelentést már megkapták és úgynevezett feljelentés-kiegészítést rendeltek el. Ennek lényege, hogy az elkövetkező 15 napban még információkat gyűjtenek a történtekről, és majd csak ezek birtokában döntik el, hogy indul-e nyomozás és ha igen, akkor mi miatt.

A hamis levélben egyébként arról volt szó, hogy a BRFK nem akar beavatkozni pénteken, amikor az egyik fővárosi hídra szervez blokádot a kuruc.info internetes oldal. Tafferner Éva emlékeztetett, hogy a rendőrségnek a hatályos szabályok szerint a be nem jelentett demonstrációt fel kell oszlatnia. Péntekre egyelőre semmilyen bejelentés nem érkezett hozzájuk az érintett híddal kapcsolatban, így ha ott valóban spontán tüntetés lesz, akkor lépni fognak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!