Friss hírek

2007.10.17. 22:23

Kergemarhakórral fertőzött állatot találtak egy magyar vágóhídon

<p>BSE kórral fertőzött szarvasmarhát találtak egy gyöngyösi vágóhídon. A betegséget egy Szlovákiából érkezett állatban mutatták ki. Bognár Lajos helyettes országos főállatorvos a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az eset már több hete történt. Rutinszerű ellenőrzésen találták meg a fertőzött marhát. A vizsgálat után az állatot elkülönítették, a mintát pedig az Országos Állategészségügyi Intézethez továbbították. A fertőzött húst azóta már megsemmisítették.</p>

Abban a szlovákiai gazdaságban, ahonnan a BSE-vel fertőzött szarvasmarhát Magyarországra szállították ötvenegy tehenet kellett elpusztítani - jelentette szerda esti hírösszefoglalójában a Szlovák Rádió. A pozsonyi közrádió információja szerint a Magas-Tátra és az Alacsony Tátra közt, Poprádtól nyugatra fekvő Šuňava (ejtsd: sunyava) község gazdaságában az állatokat attól függetlenül meg kellett semmisíteni, hogy esetükben nem mutatták ki a kergemarhakórt okozó vírus jelenlétét. Ugyancsak végezni kellett egy borjúval is, amelyet a fertőzött tehén ellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!