Friss hírek

2007.10.02. 07:37

Keresett és drága dolgozók - Világgazdaság

<p>Műszaki végzettséggel keresik a legtöbb dolgozót, de a pénzügyi szektorban kínálják a legjobb fizetéseket - derül ki a Világgazdaság összeállításából. A diplomások közül főleg a gépész- és erősáramú villamosmérnököket keresik, míg a szakmunkások közül a gyártósori összeszerelők, a varrónők, a teherautó-vezetők és a lakatosok kelendőek.</p>

A szakképzettek közül a gépésztechnikusok fizetése a legmagasabb, míg a felsőfokú végzettségűek közül a számviteli, pénzügyi részlegek vezetői vihetik haza a legtöbbet. Az előbbiek átlagosan bruttó 270 ezret keresnek, az utóbbiak 494 ezret. Átlagosan 485 ezres bruttó fizetést kapnak a vegyészmérnökök is.

Jelenleg körülbelül 29 ezer be nem töltött álláshely van, a cégek munkaerőhiánya pedig a következő hetekben várhatóan folyamatosan emelkedik; főleg az operátorok, a műszerészek, az eladók, a pékek, a cukrászok és hentesek iránt élénkülhet meg a kereslet - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!