Friss hírek

2007.10.04. 12:03

KDNP: Ne szólalajon fel Gyurcsány Ferenc az APEH továbbképzésen

<p>A kereszténydemokraták szerint sem erkölcsi, sem jogi alapja nincs annak, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalajon egy hétfői az adóhatóság dolgozóinak szervezett továbbképzésen. Soltész Miklós csütörtöki sajtótájékozatatóján azt mondta, hogy az APEH több munkatársának kötelezően, sorszámozott meghívóval kell megjelennie a hétfői rendezvényen, és ez az egykori május 1-i rendezvények világát idézi.</p>

A képviselő szerint többen is felháborodtak ezen az adóhatóság munkatársai közül, de seki sem merte kinyomtatani és kihozni az APEH épületből az írásos utasítást, félnek ugyanis, hogy ezt nyomon követik és valamilyen szankció érheti őket.

A miniszterelnöki beszéd kötelező végighallgatásra semmilyen jogi alap nincs, ráadásul azután, hogy Gyurcsány Ferenc úgy újítatta fel villáját, hogy közben az áfá-t vissztérítette már erkölcsileg sem elfogadható, hogy a kormányfő beszéljen a feketegazdaság visszaszorításáról -mondta Soltész Miklós.

Az ellenzéki poltitikus azt mondta, nem vonják kétségbe azt, hogy az APEH -nek be kell szednie a járulékokat, de ezt elég nehéz úgy megtenni, ha közben "fejétől bűzlik a hal." Mint mondta, természetesen nem azt kifogásolják, hogy továbbképzést szerveznek az adóhatóság munkatársainak, de ezen szerintük nem kellene a kormányfőnek felszólalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!