Friss hírek

2007.10.06. 13:48

Kábellopás miatt nem volt víz Tiszavárkonyban - keresik a tolvajokat

<p>A színesfémátvevő telephelyeket is ellenőrzik a rendőrök hogy megtalálják azokat, akik még pénteken délután ellopták a tiszavárkonyi víztorony kábeleit. A tolvajok miatt több órára leállt a vízszolgáltatás a településen. A rendőrök szerint elképzelhető, hogy a tolvajok nem is tudták, hogy tettükkel mekkora kárt okoztak.</p>

A rendőröket pénteken délután hét óra körül értesítették arról, hogy nincs víz a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszavárkonyban. Kiderült, hogy valaki, vagy valakik bemásztak a víztorony melletti aknába, ahonnan 40 méter hosszan ellopták a kábeleket. Elképzelhető, hogy a színesfémtolvajok nem is tudták, hogy tettükkel egy időre tönkreteszik a vízszolgáltatást - mondta el a Független Hírügynökségnek Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a történtek miatt három órán keresztül nem volt víz 1500 háztartásban, a szolgáltatást csak késő este sikerült helyreállítani.

A szóvivő elmondta még, hogy az ügyben ezért nem is lopás, hanem súlyosabb bűncselekmény, közérdekű üzem megzavarása miatt indítottak eljárást. Ezért már börtönbüntetést is lehet kapni.

A nyomozók már keresik a tolvajokat, egyebek mellett a színesfémátvevő telephelyeket is ellenőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!