Friss hírek

2007.10.31. 11:29

Jogerős életfogytiglan kettős baltás gyilkosságért

<p>Jogerősen életfogytiglanra ítélte kettős baltás gyilkosságért szerdán a Fővárosi Ítélőtábla azt a középkorú asszonyt, aki 2005 nyarán az akkor még fiatalkorú fia segítségével megölt egy idős házaspárt. A fiatalember 14 évet kapott, anyja leghamarabb 30 év múlva kerülhet szabadlábra.</p>

Az asszony és fia a Fejér megyei Kisapostagon nyaralt 2005. augusztusában, amikor elhatározták, hogy betörnek a két szomszédos nyaralóba. Éppen az értékek után kutattak az egyik házban, amikor a 70 év feletti házaspár hazaérkezett. Az asszony egy baltával fejbe verte mindkettőjüket, majd a fia a sebesülten menekülni, illetve védekezni próbáló 76 éves férfit egy betonvassal, majd egy székkel ütötte, amíg az életjeleket adott. Végül összeszedték az áldozatok ékszereit és egyéb értékeit, majd Görögországba szöktek. A Fejér Megyei Bíróság április 25-én az asszonyt aljas indokból elkövetett emberölésért életfogytiglanra ítélte azzal, hogy a vádlott legkorábban 20 év után bocsátható feltételes szabadságra. A bűncselekmény idején még fiatalkorú fia 11 évet kapott.

A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. A kettős emberölést nyereségvágyból elkövetettnek minősítette, az asszony leghamarabb 30 év múlva kerülhet ki a rácsok mögül, fia büntetését pedig 14 évre súlyosbították. A szigorúbb ítélet indoklásakor Szigeti Ágnes bíró hangsúlyozta, hogy az áldozatokat hosszú időn át és különös brutalitással bántalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!