Friss hírek

2007.10.19. 09:27

Cecilia Sarkozy a válásról - a franciák véleménye

<p>Cecilia Sarkozy egy pénteken megjelent interjúban azt mondta, hogy ő és férje, Nicolas Sarközy francia elnök mindent megpróbáltak a válás elkerülése érdekében, de már nem tudtak tovább együtt élni.</p>

Az elnök exneje elismerte, hogy két éve beleszeretett egy másik férfiba, és elhagyta férjét, de visszatért hozzá, hogy újrakezdjék.

Cecilia Sarkozyt ritkán látták férje oldalán, mióta az májusban hivatalba lépett. Az asszony távol akart maradni a nyilvánosságtól, mint mondta: jobban szeret az árnyékban maradni, a nyugalmat kedveli.

"Ami velem történt, emberek millióival megesett már: egyszercsak nincs helyed a házasságban, nem működik tovább" - fogalmazott Cecilia a l Est Rapublican című lapnak adott interjújában, egy nappal azután, hogy az Elysée-palota hivatalosan bejelentette az elnöki pár válását.

Cecilia húsz éven keresztül a közszereplő Nicolas Sarkozy oldalán volt, de, mint mondta, az elnökfeleség szerepét nem neki találták ki. Egy éven át próbálkozott a szereppel, végül feladta.

Sarkozyeknek egy közös gyermekük született, Louis, aki 11 éves. Korábbi házasságaikból mindkettőjüknek két-két másik gyermekük van.

A franciák majdnem 80 százaléka úgy gondolja, hogy az elnöki válásnak kevés politikai jelentősége van, mindössze 18 százalék vélekedik ellenkezőképpen. A felmérésben megkérdezettek 92 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a válás nem változtatja meg véleményüket Nicolas Sarkozyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!