Friss hírek

2007.10.25. 13:53

Az egészségügyi miniszternél tett panaszt háziorvosa ellen egy beteg -Az SZDSZ az aláírgyűjtés leállítására szólította fel a Fideszt

<p>Az egészségügyi miniszternek írt levelében tett panaszt egy vidéken élő beteg háziorvosa ellen, aki állítása szerint a vizsgálatra váró betegektől gyűjtött aláírásokat a Fidesz népszavazási kezdeményezése mellett. Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján mutatta be a levelet. A liberális politikus a közrádióban szerdán megjelent hangfelvételre utalva, felszólította a Fideszt, hogy fejezze be a további aláírásgyűjtést, amelynek szerintük egy törvénytelen adatbázis építés a célja és semmisítsék meg az eddig begyűjtött adatokat.</p>

A Magyar Rádióban elhangzott felvételen az hallatszik, hogy a Fidesz egyik helyi kampányszervezője eligazítást tart az aláírásgyűjtő aktivistáknak. Ebben azt kéri: a név és a cím mellé azt is írják oda, hogy Fidesz szimpatizánstól, esetleg kiábrándult MSZP-stől kapták-e a szignót. Azt is fel kell jegyezni, hogy ki nem írta alá az ívet.

Horn Gábor szerint tisztességtelen, törvénytelen és morálisan elfogadhatatlan az, hogy a Fidesz adatbázis építésre használja fel a népszavazási kezdeményezést. A liberális politikus emlékeztetett arra, hogy 2006-ban is különböző betűkkel jelölték meg a Fidesz aktivisták a szimpatizánsaikat, az "ellenségeiket" és a bizonytalan szavazókat. Horn Gábor szerint az újabb adatbázis építés különösen aggasztó annak fényében, hogy a legtöbb önkormányzat fideszes irányítású, ez pedig annak rémképet festheti fel, amikor egy előre elkészített adatbázis alapján a szociális támogatások politikai hovatartozástól függhetnek.

Horn Gábor az SZDSZ nevében felszólította a Fideszt, hogy hagyja abba a további adatbázis építést és semmisítse meg az adatokat, Tarlós István pedig arra, hogy határolódjon el az elmúlt napok eseményeitől. Az emberektől egyúttal azt kérik a liberálisok, hogy jól gondolják milyen adatokat adnak meg, ha becsengetnek hozzájuk az aláírásgyűjtő aktivisták. Kérdésre válaszolva Horn Gábor közölte nem készülnek feljelentést tenni, szerintük ez nem a politikusok dolga.

A csütörtöki sajtótájékoztatón a liberális politikus bemutatott egy levelet, amelyet egy vidéken élő beteg írt az egészségügyi miniszternek és amelyben arról számol be, hogy orvosa a vizsgálatra váró betegektől gyűjtött aláírást a Fidesz népszavazási kezdeményezéséhez. A levélíró maga kérte adatainak titokban tartását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!