Friss hírek

2007.10.23. 10:43

Az atomügyi tárgyalások és a belső helyzet miatt utazott haza idő előtt az iráni elnök?

<p>Az iráni "belső politikai fejlemények" és a Rómában esedékes atomügyi tárgyalások miatt rövidítette le örményországi látogatását az iráni államfő. Ezt egy magasrangú, neve elhallgatását kérő örmény diplomata közölte az AFP francia hírügynökséggel.</p>

Mahmud Ahmadinedzsád kedden délelőtt utazott vissza, a felére rövidítve két napra tervezett jereváni látogatását. A diplomata szerint "egyrészt az iráni politikai helyzet, másrészt a Rómában kedden kezdődő, az iráni atomprogrammal foglalkozó tárgyalások" miatt szakította félbe útját az iráni államfő. A diplomata úgy fogalmazott, hogy Rómában "kemény bírálatokat kap majd Teherán".

Az iráni elnök - az eredeti tervek szerint - kedden megkoszorúzta volna a török birodalom által 1915-17-ben lemészárolt örmény áldozatok emlékművét, felkereste volna a jereváni Kék Mecsetet és találkozott volna a volt szovjet tagköztársaságban élő iráni közösség képviselőivel.

Hétfői megbeszélései után Ahmadinedzsád még arról beszélt, hogy erőteljesen fejlődik a gazdasági és politikai együttműködés a két ország között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!