Friss hírek

2007.10.30. 14:46

Átdátumozták a csokit - hivatalból indított eljárást a rendőrség

<p>A rendőrség hivatalból indított eljárást, de már az állategészségügyi hatóság is feljelentést tett a múlt héten a Gubacsi úton lefoglalt átdátumozott csokoládék ügyében. A rendőrség részt vett az állategészségügyi hatóság munkájának helyszíni biztosításában és a helyszíni tapasztalatok alapján indítottak eljárást. Azt még mindig nem tudni, került-e boltokba az édességből.</p>

A Független Hírügynökséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályán úgy tájékoztatták, hogy a Gubacsi úti telephelyen tapasztaltak miatt a rendőrség közfogyasztási cikkel visszaélés vétsége miatt hivatalból már a házkutatás napján eljárást indított.

Hajós Ádám, fővárosi és Pest megyei főállatorvos a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a hivatal azóta megtette a rendőrségen a feljelentést is az ügyben, rossz minőségű áru szándékos forgalomba hozatala miatt. Azt, hogy került-e a boltokba az átdátumozott édességből, még mindig nem lehet tudni. Hajós Ádám elmondta, hogy a telephely tulajdonosa minimális együttműködést sem tanúsított, és papírokat sem találtak az áruról. Így nem tudni, terítette-e a cég az átdátumozott édességet, vagy csak készült rá. Azt sem tudni, honnan szerezték az árukészletet.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az állategészségügyi hatóság emberei rendőri biztosítással jelentek meg múlt hét pénteken a IX. kerületi telephelyen egy telefonos bejelentés alapján. A telepen átcímkéző műhelyt és több tonna árukészletet, főleg édességet találtak. Ennek nagy részét - melynél biztos volt, hogy átdátumozták - megsemmisítették. A többit lefoglalták, a tulajdonos csak akkor kaphatja vissza, ha eredetéről hiteles számlákat, iratokat mutat fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!