Friss hírek

2007.10.28. 11:13

A tűzoltóság nem engedélyezte a tegnap leégett műanyag feldolgozó működését

<p>Még nem tudni, mi okozta a szombat éjszakai tüzet a debreceni műanyag hulladékfeldolgozó üzemben. A lángok éjfél előtt csaptak fel a telep 2400 négyzetméteres csarnokában. A csarnokra nem volt működési engedély.</p>


A könnyűszerkezetes acélcsarnok teljes terjedelmében égett, benne a műanyagokkal és a gépekkel. A tető is leszakadt. 40 tűzoltó küzdött a lángokkal, hogy megakadályozza a tűz átterjedését a többi épületre és a műanyag hulladékbálákra.

Kovács Ferenc a tűzoltó alezredes azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a tűzoltóság korábban elutasította a telep működési engedélyére vonatkozó kérelmet. Az üzem három évvel ezelőtt is leégett. Azóta újjáépítették.

A sok műanyag-hulladék égése miatt ammónia és szén-dioxid került a levegőbe, de a koncentrációjuk a veszélyességi küszöb alatt maradt - mondta az alezredes. Így senkit nem kellett kitelepítni a környékről. Tűzben senki nem sérült meg. A kár becslések szerint több 10 millió forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!