Friss hírek

2007.10.30. 15:44

A börtönből fenyegette meg az ügyészséget bombával

<p>Mobiltelefonon, a börtöncellából fenyegette meg robbantással egy elítélt a miskolci ügyészséget. A rendőrség néhány nap alatt kiderítette, ki volt a fenyegető. A múlt hét csütörtökön történtekről kedden számolt be a megyei rendőrség.</p>

A bombafenyegetés a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeleti telefonjára érkezett. A telefonáló azt is elmondta, hogy aki a bombát az ügyészségen elhelyezi, kék melegítőben lesz és fehér baseball sapka lesz a fején. A fenyegetés valótlannak bizonyult. A rendőrség a hétvégére kiderítette, hogy a fenyegetés a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Büntetés-Végrehajtási Intézetből érkezett.

Dobi Tamás, a megyei rendőrség kommunikációs irodájának munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: minden t bizonyíték arra uatal, hogy a fenyegető egy elítélt volt. A felkutatást segítette, hogy mobilról telefonált. A rendőrség moat azt is vizsgálja, hogyan került egyáltalán mobiltelefon a cellába. A férfi, aki ellen alapos gyanú van a közveszélllyel fenyegetésre, egyelőre tagad, de minden bizonyíték - például a telefonhívását rögzítő hangfelvétel - ellene szól. Egyelőre nem tudni, miért fenyegette meg az ügyészséget.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékotatása szerint a megyében a közelmúltban több, névtelen fenyegetőzőt is sikerült lebuktatni. A büntetőtörvénykönyv alapján a közveszéllyel való fenyegetés két év börtönnel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!