Friss hírek

2007.10.11. 16:10

3 nap múlva indul a Versfesztivál

<p>A Merlin Színházban minden négyzetcentiméternyi területet ki fognak használni a szervezők az október 15-és 21-e között zajló 9. Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon. A hétnapos rendezvényen 23 előadóest, 18 vers-és világzenei koncert, 37 performance, valamint a 6 mozgásszínházi előadás várja a hallgatóságot minden nap kora délutántól késő estig. A verseny-és fesztiválprogramokon kívül két rendhagyó könyvbemutatóra is várják az érdeklődőket a Merlin Színházban - tájékoztattak a szervezők csütörtökön.</p>

Maguk a VersFesztivál kitalálói sem hitték volna, hogy az eredetileg versmondó találkozóként indult háromnapos miskolci programsorozat mára Közép-Európa legnagyobb nemzetközi pódiumművészeti és színjátékos seregszemléjévé válik - mondta el csütörtökön Kinizsi Ottó színész, a szervezők nevében. A Magyar Versmondók Egyesülete kilencedik alkalommal teszi lehetővé, hogy versmondók százai randevúzzanak Budapesten.

Az egy hét során a versmondók versenye mellett, a mozgás-és utcaszínházi előadások, az énekelt-és megzenésített versek, valamint a világzenei produkciók is versengenek egymással. A Vidám Művek Fesztiválján pedig a zsűri az igényesen szórakoztató darabokat veszi górcső alá. A rendezvénysorozaton minden produkció kiindulópontja egy-egy költemény. A szervezők előzetes számításai szerint, csaknem 18 ezer verssort hallgathat meg a publikum az egy hét során.

A fesztivál egyik csúcspontjának ígérkezik Jordán Tamás és Sebő Ferenc közös estje október 18-án, csütörtökön. A szervezők szerint Kárász Eszter szerdai Edith Piaf estjét sem szabad kihagyni. Mácsai Pál és Huzella Péter is fellép a fesztiválon, ők a Villon összeállításukat adják elő a közönségnek kedden este.

Lutter Imre fesztiváligazgató elmondta: két könyv is megjelenik a költészeti maraton ideje alatt. Az egyik kiadvány a VersFesztivál saját kötetsorozatának - a Kaleidoszkóp könyvsorozatnak - a tizedik darabja. A kötet hazai és határon túli egyetemisták és főiskolások verseiből, prózáiból, műfordításaiból tallóz. A kötetet a tavaly Kaleidoszkóp-díjat kapott Metaflóra együttes zenés bemutatóján ismerheti meg a közönség a zárónapon, október 21-én délután háromkor.

A másik kötet, az egykori száguldó riporter, Lutter Imre, napokban megjelenő: nők a volán mögött című élményregénye. A szerző saját elmondása szerint, a kötet minden sorát a való világból merítette.

A fesztiválzáró gálaesten Müller Péter Sziámi és zenekara lép fel este nyolctól. A nyilvános televíziós felvétellel egybekötött záróeseményen a versmondó verseny legjobb előadói mellett fellép a rendezvény összes közreműködője. A neves színészek, előadóművészek, táncosok, zenekarok, költők és kritikusok mellett, a mára fesztiváligazgatóvá csendesült száguldó riporter is.

A Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválra a szervezők legalább 10 ezer látogatót várnak október 15-és 21- e között a Merlin Színházban.

A rendezvénysorozat részletes programja a: www.versfesztival.hu oldalon olvasható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!