Friss hírek

2007.09.25. 10:34

Zuschlag-ügy - Az ügyészség szerint Gyurcsány eheti kihallgatása újságírói találgatás

<p>Újságírói találgatásnak minősítette Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség helyettes vezetője, hogy ezen a héten kihallgathatják a Zuschlag-ügyben Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. Zuschlag János szocialista politikust múlt hét szerdán vették őrizetbe és bűnszövetkezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják.</p>

A keddi Magyar Hírlapban az jelent meg, hogy az ügyben valószínűleg több vezető politikust meghallgatnak majd, például az eddigi magyar kormányok ifjúsági- és sportminisztereit, így Gyurcsány Ferencet is, és erre már a héten sor kerülhet.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség helyettes vezetője a Független Hírügynökségnek kedden reggel annyit mondott Gyurcsány Ferenc kihallgatásáról, hogy a nyomozás jövőbeni eseményeiről nem akar nyilatkozni. Emiatt azt, hogy a miniszterelnököt már ezen a héten kihallgathatják Zuschlag János ügyével kapcsolatban, újságírói találgatásnak minősítette.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, Zuschlag Jánost az ügyészség múlt szerdán vette őrizetbe és bűnszövetkezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. A szocialista politikus és társai a gyanú szerint nem megfelelően használták fel különböző alapítványok pályázatokon nyert pénzeit, nem létező alapítványok számára. A bíróság ezután döntött Zuschlag János előzetes letartóztatásáról, majd ezt másodfokon is megerősítették. A bíróság véleménye szerint ugyanis fennáll a szökés veszélye és kiderült, hogy a politikus befolyásolta a tanúkat - ezt korábban Nagy Erzsébet bírónő mondta el a Független Hírügynökségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!