Friss hírek

2007.09.21. 12:12

Pelczné: a kormány alkalmatlansága tehet a családok rossz helyzetéről

<p>A Fidesz alelnöke szerint a kormány rossz intézkedései tehetnek arról, hogy a családok szociális válsága jelenleg is mélyül és a helyzetük várhatóan januártól tovább fog romlani. Mindeközben a kormány nem törődik a Fidesz megoldási javaslataival - hangsúlyozta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke pénteken Budapesten.</p>

Az ellenzéki politikus szerint jövő januártól az idei év elejéhez képest kétszeresére emelkednek a családok kiadásai. Ez a Fidesz szerint a vízdíj, a villany ára, a gázár és az élelmiszerek árának emelkedéséből, valamint a családi pótlék korábbi csökkentéséből, illetve a gyógyszer-áremelésből és a vizitdíj, napidíj bevezetéséből tevődik össze.

Pelczné Gáll Ildikó emlékeztetett arra, hogy a Fidesz több törvényjavaslatot is benyújtott korábban a parlamentnek például a víz és a villany árának hatósági szabályozása érdekében, azonban ezeket a kormánytöbbség minden alkalommal elutasította. Ezért a Fidesz szerint minden felelősség a kormányt terheli a családok rossz helyzetéért, de a megoldás továbbra is előttük van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!