Friss hírek

2007.09.29. 05:36

Mossák a Petőfi hidat- Részleges útlezárások várhatóak

<p>Lemossák hétvégén a Petőfi hidat. Emiatt szombaton és vasárnap részleges lezárásokra kell számítani a hídon. Mindez a közterület-fenntartók őszre tervezett munkáinak a része, legutóbb, a hét elején a Lánchidat mosták le.</p>

A munkálatok szombaton a Budára vezető oldalon kezdődnek délelőtt kilenc órakor és vasárnap a másik oldalon fejezik be a takarítást. Mindkét nap kilenc órától délután kettőig dolgoznak a munkások. A takarítás ideje alatt egy-egy forgalmi sávot részlegesen lezárnak a Petőfi hídon.

Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a hídmosás az egy évre előre eltervezett munkák közé tartozik. Évente kétszer, tavasszal és ősszel lemossák az összes budapesti hidat. Ennek külön költsége nincs, azt a cég éves büdzséjébe előre betervezik. A munkát negyven fokos, vegyszermentes vízzel végzik, egy gőzborotvához hasonló, kisteherautóra szerelt gép segítségével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!