Friss hírek

2007.09.21. 06:56

MADELEINE: a szülők hazugságvizsgálatra is hajlandóak

<p>Hazugságvizsgálatra is hajlandóak a Portugáliában eltűnt brit kislány szülei, hogy így tisztázzák magukat a dél-európai ország rendőrsége előtt, írta pénteken több brit újság is. A portugál rendőrség nemrég már gyanúsítottként hallgatta ki a hároméves Madeleine McCann szüleit, azt gyanítva, hogy esetleg ők ölték meg a kislányt, majd elrejtették a holttestet.</p>

A The Sun című brit bulvárlap a családhoz közel álló forrásra hivatkozva írta, hogy a Kate és Gerry McCann hajlandó hazugságvizsgálatnak is alávetni magukat, ha ilyen kérés érkezik a Portugál hatóságoktól. A névtelen nyilatkozó közölte, hogy a szülők mindig is készek voltak a teljes együttműködésre a portugál hatóságokkal.

Hasonló értelmű cikkek jelentek meg még a Daily Mirror és a Daily Mail című lapokban, szintén névtelenül nyilatkozó forrásokra hivatkozva.

Madeleine McCann május harmadikán tűnt el a portugáliai Praia da Luz-ban lévő családi apartmanból, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak. Kate és Gerry McCann, akik erős médiakampánnyal hívták fel ügyükre a világsajtó figyelmét tagadják, hogy bármi közük lenne lányuk eltűnéséhez, bár a portugál rendőrség gyanúsítottként kezeli őket.

A brit és portugál sajtó folyamatosan követi az ügy fejleményeit, amiről a portugál szabályok értelmében a rendőrség nem nyilatkozik. A lapok értesüléseik szerint a szülők véletlenül, altató vagy nyugtató túladagolásával ölték meg gyermeküket, majd elrejtették a holttestet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!