Friss hírek

2007.09.29. 11:56

KORMÁNYSZÓVIVŐ: Gyurcsány Ferenc kész nyilvánosságra hozni tanúvallomását

<p>Gyurcsány Ferenc kész nyilvánosságra hozni a Zuschlag-üggyel kapcsolatban tett tanúvallomását, ha az ügyészség a nyilvánosság előtt bejelenti, hogy nem tartja veszélyesnek a vizsgálatra nézve a lépést -reagált Daróczi Dávid kormányszóvivő Répássy Róbert (Fidesz) szombati sajtótájékoztatójára.</p>

A kormányszóvivő álszentnek tartja Répássy Róbert kérését, ami szerinte valójában arról szól, hogy a nyilvánosság erejét felhasználva zavarják meg a nyomozati munkát.
Nem véletlenül nem szokták az ügyészségi szakaszban nyilvánosságra hozni a tanúvallomásokat, nem akarják ugyanis a gyanúsítottak tudomására jussanak az esetleges bizonyítékok -mondta Daróczi Dávid. A kormányszóvivő hozzátette: a bírósági szakaszban már a tanúvallomások is elérhetővé válnak, ennek ellenére a kormányfő már most kész nyilvánosságra hozni tanúvallomását, ha az ügyészség is jónak látja ezt.

Daróczi Dávid hozzátette: a tanúvallomás során egyébként a kérdések arra vonatkoztak, hogy, hogyan működtek a pályázati rendszerek, az ezekkel kapcsolatos információk pedig nyilvánosak és az interneten hozzáférhetőek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!