Friss hírek

2007.09.24. 18:36

Ittasan próbált elütni egy rendőrt egy autós Budapesten - szétlőtték a kocsija kerekét

<p>Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett, majd amikor a rendőrök megpróbálták megállítani, feléjük kormányozta az autóját egy férfi hétfő délután Budapesten. Az egyenruhások végül egy lövéssel szétlőtték a kocsi kerekét, így sikerült megállítani. A sofőrt őrizetbe vették.</p>

Egy speciális vérszállító sofőrje figyelt fel hétfő délután arra, hogy a XVI. kerületi Bökényföldi úton egy férfi vérző fejjel vezeti autóját. Azonnal értesítette a közelben lévő két kerületi rendőrt, akik leintették az autót. A vezető azonban ahelyett, hogy félreállt volna, gázt adott és egyenesen az egyik egyenruhás felé kormányozta autóját. A járőrnek sikerült elugrania, társa pedig - miután látta, hogy magától nem fog megállni az autós - egy lövéssel szétlőtte a kocsi bal kerekét.
A rendőrök néhány száz méterrel távolabb tudták feltartóztatni a szétlőtt kerekű kocsit. Vezetőjét őrizetbe vették és bevitték a kapitányságra.

A 43 éves férfi azt mondta, hogy egy szórakozóhelyen verekedett, ezért vérzik a feje. Kiderült azonban róla, hogy ittas, ráadásul 2009-ig nem is vezethetne. Időközben arra is fény derült, hogy a férfi néhány órával kirabolta volt élettársát a XIV. kerületben.

A férfi ellen rablás miatt megindult az eljárás, a rendőrök pedig feljelentést tettek a nyomozó ügyészségen hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt.

A történtek után parancsnoki kivizsgálás következett, ami megállapította, hogy a fegyverhasználat jogszerű és szakszerű volt - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!