Friss hírek

2007.09.25. 11:55

Ítélet a nyíregyházi futballszurkolók ügyében - eddig két embert ítéltek el, még tart a tárgyalás

<p>Két ember esetében már ítéletet hozott a Nyíregyházi Városi Bíróság a szombati Nyíregyháza-Debrecen labdarúgó mérkőzés ügyében. Elzárásra ítélték mindkettőjüket kedden, egy ideig a nyíregyházi stadionba se mehetnek be. A meccs után öt embert vettek őrizetbe a rendőrök rongálás és garázdaság miatt. A gyorsított tárgyalás még tart, három ember ítéletre vár.</p>

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a bíróság két szurkolót ítélt el kedden délelőtt fél tizenkettőig - egyiküket hatvan, a másikat negyven napi elzárásra, emellett mindkettőjüket két évre kitiltoták a nyíregyházi stadionból. Az indoklás szerint a mérkőzés alatt a két drukker bement a kordonnal elzárt területre, verekedést provokáltak, és ezt a rendőrök többszöri felszólítására sem hagyták abba. Az ügyvédek és a vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen. Az egyik ügyvéd azt mondta, hogy az ítélet szerintük túl súlyos az ügyhöz képest. A két embert egyébként rendzavarás miatt ítélték el hivatalosan.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, szombaton a Nyíregyháza-Debrecen meccs utána rendőröknek a stadionba is be kellett menniük, amikor a vendégszektor szurkolói áttörték a kordont. A meccs után Nyíregyháza nyolc pontján volt rendbontás, az egyenruhások többször kénytelenek voltak kényszerítő eszközöket alkalmazni, lovas rendőröket bevetettek. Kilenc szurkolót állítottak elő, vegyesen a hazai és a vendégtáborból. Ötöt közülük őrizetbe vettek garázdaság és rendzavarás miatt, egy ember ellen pedig feljelentést tettek az ügyészségen, miután sörösüveggel dobott meg egy lovas rendőrt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!