Friss hírek

2007.09.29. 12:51

Gyurcsány: összerendeződés az egészségügyben - Fidesz: az egészségügyi reform a Zuschlag-modellt tükrözi

<p>2010-ig be kell bizonyítani, hogy a rossz kompromisszumok megszüntetése, a régi rendszer szétszedése után egy megújult, használható, működőképes rendszerré alakítható az egészségügy- ezt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondta szombaton Balatonfüreden. A Fidesz szerint az Országos Járóbeteg Konferencián a kormányfő által elmodtottak távol állnak a valóságtól.</p>

A balatonfüredi konferencián Gyurcsány Ferenc közölte, hogy a biztosítási reform után most a járóbeteg ellátás, az alapellátások megújítása és a biztosítottak érdekei a legfontosabbak.

Pesti Imre, a Fidesz egészségpolitikusa a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc egészségüggyel kapcsolatos kijelentései nem fedik a valóságot. Pesti Imre szerint egyelőre a biztosítási reform is kérdéses, szerinte a koalíciós felek valójában csak a felszínen egyeztek meg. Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy az egészségügyben is tetten érhető az általa Zuschlag-modellként említett módszer. Szerinte ez azt jelenti, hogy a rossz alap- és járóbeteg ellátásra a rendelkezésre álló tízmilliárd forintból mindössze
130 millió forint jutott, aminek az egytizedét a kormányhoz közel álló vezetésű intézmények kapták. Pesti Imre szerint a több biztosítós rendszer nem a betegekről, hanem az állami pénzek magánkézbe adásáról szól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!