Friss hírek

2007.09.21. 13:42

Felborult egy motorcsónak a Gubacsi hídnál - egy ember meghalt

<p>Egy ember meghalt, amikor nyolc utassal felborult egy motorcsónak a fővárosban pénteken, 12 óra után nem sokkal a Gubacsi hídnál a Dunán. Az első információk szerint a hajón tartózkodók túlzott mozgásától dőlt el a motoros kishajó. A tűzoltók hét embert mentettek ki, egy utasnak nyoma veszett, holttestét később megtalálták.</p>

A motorcsónak a Gubacsi hídtól északra, a Duna közepén borult fel, rajta nyolc emberrel. A háromnegyedéig elsüllyedt kishajót hat ember idejében el tudta hagyni - mondta el a Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. Egy férfi a csónak belsejében rekedt, őt úgy mentették ki a tűzoltók, hogy a motorcsónak oldalán, az orr-résznél lyukat vágtak és azon keresztül húzták ki. A nyolcadik utas eltűnt, holttestét nem sokkal később a tűzoltóság búvárai találták meg a vízben.

A tűzoltók a sérült motorcsónakot tűzoltóhajóval húzzák partra.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a hét megmenekült ember közül egyiknek sincs súlyos sérülése. A hajóból egyébként három nőt és négy férfit hoztak partra.

Németh Cecília, az OMSZ munkatársa elmondta, hogy minden utas 40-50 év közötti felnőtt volt. Hat embert szállítottak a Honvéd kórházba, de csak megfigyelésre, egyikük állapota sem súlyos. A hetedik hajótöröttet saját kérésére nem is szállították el a helyszínről.

A baleset pontos körülményeit a Közlekedésbiztonsági Szervezet bevonásával vizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!