Friss hírek

2007.09.20. 17:27

Eltűnt kislány - poligráffal hallgatták ki a szülőket

<p>Hazugságvizsgálatnak vetették alá csütörtökön az Emődön eltűnt kislány szüleit és a család egyik ismerősét Miskolcon. A vizsgálat eredményére napokat kell várni. A rendőrök szerint továbbra sem merült fel olyan információ, amely azt igazolná, hogy bűncselekmény történt.</p>

Sötétített üvegű autóval vitték a rendőrségre a kétéves kislány anyját és nevelőapját csütörtök délelőtt, miután a hazugságvizsgálatba korábban mindketten beleegyeztek. Beidézték a család egyik ismerősét is, aki a Független Hírügynökség információi szerint gyakran megfordult az emődi családi házban. Egy budapesti szakértő vezette a poligráfos vizsgálatot.

A rendőrség egyelőre szűkszavúan nyilatkozik a vizsgálatról. Azt mondják, hogy veszélyeztetnék az eljárás sikerét, ha részleteket közölnének.

A pszichológus szakértő szerint a poligráfos vizsgálaton nem derülnek ki konkrétumok, a módszer arra jó, hogy kijelölje a nyomozás további irányát. Bilkei Pál kriminálpszichológus a Független Hírügynökségnek elmondta: minden olyan esetben felmerül, hogy jó lenne poligráfos vizsgálatot csinálni, ahol a körülmények nem tisztázottak. Akár azért, mert felmerül a gyanú, hogy valaki elhallgat valamit, vagy félremagyaráznak dolgokat. A szakértő szerint azonban bármi derül ki a hazugságvizsgálaton, a rendőrség nem használhatja azt bizonyítékként a bíróságon.

A rendőrség hangsúlyozza: egyelőre nem kezelik bűnügyként a kislány eltűnését. A kétéves gyermeket szeptember 4-e óta nem találják. Utoljára kutyájával együtt látták, az eb azóta előkerült, de nem vezette a rendőröket a kislány nyomára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!