Friss hírek

2006.12.16. 15:10

MOB: Dömtör Zoltán elnökségi tag lett, a bizottság kiáll a Sportkorház mellett

<p>Dömtör Zoltánt, az 1964-es olimpiai bajnok vízilabda csapat tagját szombati közgyűlésén elnökségi taggá választotta a Magyar Olimpiai Bizopttság (MOB). Az egyeztetésen szó volt még a Sportkórház ügyéről, valamint az olimpiai sportágak költségvetéséről is.</p>

Csötönyi Sándornak, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség első emberének lemondásával üresedett meg egy hely az elnökségben. A pozíció betöltésére Dömötör Zoltán mellett Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, Fehér Tamás, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, sőt később maga Csötönyi is jelentkezuett.

"Az első és a második körben nem született döntés végül harmadik nekifutásra sikerült nyernem. A szavazás mellett központi téma volt a Sportkórház helyzete is. A MOB a végsőkig kiáll az intézmény mellett, hiszen nélküle a magyar sport félkarú óriás. Legutóbb az atlanatai olimpia előtt adódtak hasonló gondok, akkor sikerült megoldani a problémákat, bízom benne hogy a pekingi felkészülés is zavartalan lesz " - mondta a Független Hírügynökségnek Dömötör Zoltán.

A grémium egységesen úgy határozott, hogy Sportkórház megmentéséért felhívást intéz a kormányhoz. A bizottság napirend előtt foglalkozott az üggyel, majd a tagok egybehangzó véleménye nyomán döntést hozott: a parlamenthez fordul kérelmével mielőtt a képviselők hétfőn az egészségügyi ellátó rendszer átalakításáról szavaznának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!