Friss hírek

2006.12.16. 14:49

Hatfogásos vacsora Freud emlékére

<p>Ünnepi vacsorával emlékeznek Sigmund Freud 150-dik születésnapjára vasárnap az <br />A38 Hajón. A fogások között Freud-kommentárokat olvasnak fel az est szervezői, az Osztrák Gasztrozófiai Társaság tagjai.</p>

A százötven éve született Sigmund Freud életrajzából tudható, hogy a megjelenésében aszkétikus, gondolkodásában radikális tudós, nem vetette meg a finom falatokat.
A Freud-házban ugyanakkor az étkezéseknél is rend és fegyelem uralkodott,
pontosan délután egy órakor szervírozták a három-négy fogásos ebédet.

A Freud tiszteletére rendezett ünnepi vacsora előételeit pontosan hat órakor tálalják.
A jelenlévők kipróbálhatják, hogy a cukkinikrém és narancsvaj után milyen íze van a füstölt angolnakrémnek, és hogy érezzék a vargányagombaleves velőgombóccal ízeit, előtte egy kis vilmoskörte-pálinkával készülhetnek fel a fogásra.

A vacsoravendégek borral pihenhetik ki a kulináris élvezetek fáradalmait még mielőtt elfogyasztanák a kacsamáj almapürén és a marhaizom tormaszósszal fogásokat.
És még mindig van miből választani, a szavarin szőlővel és borhabbal után, még egy szelet dobostorta is várja mindazokat, akik desszerttel szeretnék zárni az ínyenc étkekkel kiegészített szellemi kalandozást Freud világában.

A fogások között az est résztvevői többek között megtudhatják, hogy mi történik ha az angolnák szeretkeznek vagy ha Freud fürdeni megy.

A vasárnap este hat órakor kezdődő ünnepi vacsorára az A38 Hajó éttermében kaphatók jegyek, 9800 forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!