Friss hírek

2006.12.16. 10:09

A Közlekedéstudományi Intézet veszi át az ipari hulladékhasznosítási feladatokat

<p>Január 1-jétől a Közlekedéstudományi Intézet Közhasznú Társaság veszi át az Ipari Hulladékhasznosító Közhasznú Társaság feladatait - áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében.</p>

A kormány célja az, hogy állami tulajdonban csak olyan vállalatok működjenek, amelyek nélkülözhetetlenek az állami feladatok ellátásához. A Közlekedéstudományi Intézet Kht. olyan tevékenységet is ellát, mint amit az Ipari Hulladékhasznosító Kht., ezért nem célszerű, hogy a két társaság továbbra is párhuzamosan működjön - indokolja a közlemény a kabinet szerdai döntését.

Az Ipari Hulladékhasznosító Kht. végelszámolással történő megszüntetése jelentős költségcsökkentéssel jár, amely a felügyelő bizottsági és ügyvezetői pozíciók megszüntetéséből, valamint a társaság működéséhez szükséges iroda bérleti jogának felmondásából ered. Az ipari hulladékhasznosítás szakmai színvonala a jövőben is garantált, hiszen a most megszűnő társaság eddig is a Közlekedéstudományi Intézettől rendelte meg a kutatásokat és az alkalmazhatósági tanulmányokat - írja a Kormányszóvivői Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!