Foci vb 2022

2022.12.04. 16:15

Scaloni: "A játékosaim arra születtek, hogy elviseljék a nyomást..."

Lionel Scaloni szövetségi kapitány szerint az argentin labdarúgó-válogatott játékosai arra születtek, hogy elviseljék a feszültséget, amely az olyan kiélezett mérkőzéseken nehezedik rájuk, mint az ausztrál csapat ellen szombaton 2-1-re megnyert nyolcaddöntő a katari világbajnokságon.

ÉM

Fotó: AFP

"Ahogy korábban is mondtam, ezek a játékosok ezekre a meccsekre születtek. A szaúdiaktól elszenvedett vereség óta három nagyon intenzív találkozót játszottunk, melyeken a kiesés veszélyével is szembe kellett nézni. A futballistáim viszont képesek megoldani ezt a feladatot" - fogalmazott a 44 éves szakvezető. 

A tréner kifejtette, a futballban megtörténhet, hogy az ellenfél szerez egy gólt, ahogy tette a csoportkör első fordulójában a végül 2-1-re győztes Szaúd-Arábia vagy a nyolcaddöntőben Ausztrália, de ilyenkor is hinniük kell a saját játékukban. 

Scaloni úgy vélte, csapata kifejezetten szépen futballozott Ausztrália ellen, de már a következő feladatra, a holland együttesre fókuszál. Ahogy fogalmazott, megtiszteltetés lesz számára az Oranje szövetségi kapitányával, Louis van Gaallal találkozni.

Nagyszerű mérkőzés lesz 

"Talán nem játszanak olyan szépen, mint a korábbi holland csapatok, de vannak erősségeik, melyeket remekül használnak ki. Egy nagyszerű mérkőzés lesz, de az egyik csapatnak búcsúznia kell majd, sajnos" - mondta az ellenfélről Scaloni. 

Az ezredik mérkőzésén eredményes csapatkapitány, a hétszeres aranylabdás Lionel Messi szerint a világbajnokságon minden összecsapás nehéz, melyeken csak az számít, hogy a végén sikerült-e nyerni. 

Az ausztrálok szövetségi kapitánya, Graham Arnold a kiesés ellenére nagyon büszke volt a tanítványaira: "Remélem, Ausztráliában mindenki elismeri, amit végrehajtottunk itt Katarban. Nagyon büszke vagyok a fiúkra és hálás azért az erőfeszítésért, amit értem tettek". 

A kétszeres vb-győztes argentinok pénteken játszanak a hollandokkal az elődöntőért.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!