Foci vb 2022

2022.12.02. 18:11

Páholyban voltak az ,,uruk", de mégis elbúcsúztak

Pénteken délután a H-csoportban is kiderültek a továbbjutók és a kiesők.

ÉM

Ghana's midfielder #20 Mohammed Kudus is challenged by Uruguay's midfielder #05 Matias Vecino during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between Ghana and Uruguay at the Al-Janoub Stadium in Al-Wakrah, south of Doha on December 2, 2022. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)

Fotó: AFP

A harmadik forduló előtt, ebben a csoportban is meg volt a matematika, hogy melyik válogatott hogyan léphet tovább, és milyen eredmény esetén esik ki. Ghána esetében azt lehetett tudni: biztosan továbbjut, ha legyőzi Uruguayt, a döntetlen akkor lehet elég, ha Dél-Korea nem győzi le Portugáliát, vagy ha legyőzi, de a szerzett gólok számát tekintve Ghána mögött marad. Uruguay pedig csakis akkor juthatott tovább, ha legyőzi Ghánát, és közben Dél-Korea nem győzi le Portugáliát. A 21. percben nagy afrikai esély maradt kihasználatlanul, A. Ayew ugyanis kihagyott egy büntetőt, pontosabban Rochet remekül vetődött. És ahogy az a futballban lenni szokott, érkezett a dél-amerikaiak találata, és nem is egy, 6 percen belül kettő. Először (26. perc) Zigi nagyot védett, a labda félmagasan a bal sarok elé pattant, az érkező De Arrascaeta meg egy fél méterről, Salisut megelőzve a kapu közepébe fejelte a labdát, 0–1. Aztán (32. perc) Suárez a 16-osról, kissé balról Seidu és Amartey között balra emelt De Arrascaetához, aki az ötös sarka elől, hét méterről jobbal, kapásból a kapu közepébe lőtt, 0-2. Ezzel a páholyban érezték magukat az uruguayiak, támadgattak, vigyáztak az eredményre a második félidőben, és bíztak abban, hogy a másik összecsapáson nem változik az eredmény. A 86. percben aztán pánik lett úrrá az uruguayi kispadon, ugyanis megszerezte a vezetést Dél-Korea, ami az ő búcsújukat jelentette. A másik meccs hamarabb lett vége, így itt még egy gól kellett volna az ,,uruknak", hajtottak, voltak kétes szituációk is, de nem jött össze az újabb találat, hiába tartott száz percig a mérkőzés. Mindkét válogatott utazhat haza.

Ghána – Uruguay 0–2 (0–2)

al-Dzsanub Stadion, 43 443 néző. V.: Siebert (német).

Ghána: Ati Zigi – Seidu, Amartey, Salisu, Baba – Partey, Abdul Samed (Kyereh, 72.) – Kudus (Fatawu Issahaku, 97.), A. Ayew (Bukari, 46.), J. Ayew (Sulemana, 46.) – Inaki Williams (Semenyo, 72.). Szövetségi kapitány: Otto Addo.

Uruguay: Rochet – G. Varela, José Giménez, Coates, Mathías Olivera – De Arrascaeta (Gomez, 80.), Bentancur (Vecino, 34.), Valverde – Pellistri (de la Cruz, 66.), Luis Suárez (Cavani, 66.), D. Núnez (Canobbio, 80.). Szövetségi kapitány: Diego Alonso.
Gólszerző: De Arrascaeta (26., 32.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!