Foci vb 2022

2022.12.09. 21:28

Őrjöngött a katari vb főnöke

Valóságos dührohamot kapott a katari focivébé szervezőbizottságának elnöke, Nasszer al-Kharter, mert a Dohába akkreditált újságírók még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy milyen sok munkás halt meg a vb-vel kapcsolatos építkezések alatt. A téma most azért lett újra aktuális, mert a napokban egy Fülöp-szigetekről származó munkás halt meg.

ÉM

A filippinó munkás abban az üdülőközpontban halt meg, ahol a szaúdi válogatott megszállt a vb alatt. Egy kisebb felújítás során vesztette életét. Amikor mindez kiderült, újra központi téma lett Katarban ez a kérdés. 

Nem csoda, hogy a világbajnokság szervezőbizottságának vezetője, Nasszer al-Kharter is dührohamot kapott, amikor újra és újra erről kérdezték. A vébé főnöke a következőket mondta: 

"Meghalt egy munkás, részvétünket fejezzük ki a családjának. De nekem nagyon furcsa, hogy ez az első kérdése a vb-vel kapcsolatban. A halál az élet természetes velejárója. Lehet, hogy odahaza halunk meg, lehet, hogy munka közben." 

Ennél cinikusabb nyilatkozatot aligha lehetett volna adni. A FIFA természetesen azonnal bejelentette, hogy az újabb sajnálatos haláleset nem a vb hivatalos helyszíneinek egyikén történt, ezért nem foglalkoznak az üggyel. Azt is leszögezték, hogy a FIFA-nak semmilyen felelőssége nincs ebben az ügyben. 
Katarban amúgy a szervezők nem csak ezért idegesek. Egy nappal ezelőtt látott napvilágot a tény, hogy a várt 3 millió külföldi látogató helyett mindössze 725 ezer vendég érkezett meg a vb-re. Ezt az adatot napokig gondosan titkolták, de természetesen nem lehetett a végtelenségig titokban tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!