Foci vb 2022

2022.12.01. 18:02

Meglepetés: egy nagyágyú, Belgium kiesett

Az F-csoportban is kiderült csütörtök délután, hogy ki lépnek tovább.

ÉM

AL RAYYAN, QATAR - DECEMBER 01: Yannick Carrasco of Belgium in action during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group F match between Croatia and Belgium at Ahmad Bin Ali Stadium in Al Rayyan, Qatar on December 01, 2022. Serhat Cagdas / Anadolu Agency (Photo by Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Fotó: Anadolu Agency via AFP

A horvát-belga európai rangadóban benne volt, hogy valamelyik válogatott elbúcsúzik a világbajnokságtól. A meccs 15. percében Taylor fújt a sípjába, szabálytalanságot követően, ugyanis Carrasco rántotta le ellenfelét, Kramaricot. Tizenegyesnek nézett ki az eset, meg is ítélte a bíró, azonban a VAR segítségét kérte, és ezután megváltoztatta a döntését, elmaradt a büntető. Érdekesség, hogy a belgák kapusa, Courtois 100. alkalommal volt válogatott, és az 50. olyan meccse lehetett, amikor nem kap gólt. Túl sok izgalom nem volt, annak ellenére, hogy gyűrte egymást a két csapat. A félidő hosszabbításában Kramaric jobb oldali beadásáról éppen csak lemaradt az ötös előtt Kramaric, Sosa beadását kissé jobbról, 17 méterről a bal felső mellé vágta Juranovic.

A belgák a szünetben behozták Lukakut, hiszen látták, hogy gólt kellene szerezniük, hogy elkerüljék a kiesést. A 62. percben De Bruyne ütempasszát az ötös bal sarkáról jobbal nem tudta elrúgni Carrasco, bevetődve blokkolt Juranovic, a kipattanót kissé jobbról, hét méterről Gvardiol mellett a bal oldali kapufára rúgta Lukaku. Hol az egyik, hol a másik csapat járt ahhoz közel, hogy betaláljon, Roberto Martínez gárdája mindent igyekezett megtenni, még E. Hazard is pályára került az utolsó percekre. Hiába, a belgák búcsúztak, a horvátok továbbléptek. 

F-csoport, 3. forduló

Horvátország – Belgium 0–0

Katar, al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 43 984 néző. V.: A. Taylor (angol).

Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic (Majer, 92.) – Kramaric (Pasalic, 64.), Livaja (Petkovic, 64.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.

Belgium: Courtois – Dendoncker (Tielemans, 72.), Alderweireld, Vertonghen – Meunier (E. Hazard, 87.), Witsel, De Bruyne, Castagne – Trossard (T. Hazard, 59.), Carrasco (Doku, 72.) – Mertens (Lukaku, 46.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!