Foci vb 2022

2022.12.03. 22:02

Gól Messi ezredik meccsén, továbbjutottak

Szombaton este a második nyolcaddöntőt az argentinok és az ausztrálok játszották.

ÉM

Argentina's forward #10 Lionel Messi (R) fights for the ball with Australia's midfielder #13 Aaron Mooy during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between Argentina and Australia at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on December 3, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Fotó: AFP

Ausztrália másodszor jutott vb-nyolcaddöntőbe, aminek köszönhetően futball-láz tört ki az országban, azonban mindenki tudta, hogy a dél-amerikaiak az esélyesek ebben a csatában. A tényekhez tartozott, hogy a szombat esti volt az argentin sztár, Lionel Messi 1000. tétmeccse felnőtt szinten, egyben a 169. válogatottsága. A meccs első húsz percében letámadott Lionel Scaloni együttese, igaz, ez addig nem hozta zavarba az ausztrálokat. Néha-néha az ,,auszik" is eljutottak az argentinok térfelére, de igazán nagy problémát nem okoztak. A 35. percben aztán Messi adta középre a szabadrúgást, amelyet kifejeltek a védők, de nem szabadult fel a kapu, lecsapott rá Gómez, aki Mac Allisterhez játszott, ő odapasszolta a labdát Messinek, aki egy lépés után, 14 méterről, kissé jobbról, két ausztrál lába között lőtte ki a jobb alsót, 1-0. 
A második félidőben, az 57. percben duplára nőtt Argentína előnye: letámadtak az argentinok, Ryan kapus két rárontó támadó között csellel akarta elvinni a labdát a saját tizenhatosán belül, nem jött be... De Paul odalépett, majd jött Álvarez, aki 7 méterről az üres kapuba gurított, 2–0. Sokan, így vélhetően a kétgólos előnyben lévő Otamendiék is elkönyvelték, hogy valahogy csak lepereg a hátralévő idő, viszont Ausztrália egy megpattanó lövés után szépített, a 77. percben Goodwin révén, de a találat hivatalosan öngól lett, mégpedig Fernándezé, 2-1. Az állás nem változott, Messiék továbbmentek.
A negyeddöntőben argentin-holland meccset rendeznek, december 9-én. 

Argentína – Ausztrália 2-1 (1-0)
Al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion, 45 032 néző. V.: Szymon Marciniak (lengyel).
Argentína: E. Martínez – Molina (Palacios, 80.), C. Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico, 72.) – De Paul, Fernández, Mac Allister (Montiel, 80.) – Al. Gómez (Li. Martínez, 49.), Messi, J. Álvarez (Lautaro Martínez, 71.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Ausztrália: Ryan – Degenek (Karacic, 71.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Kuol, 71.), Mooy, Irvine, Baccus (Hrustic, 58.) – McGree (Goodwin, 58.), Duke (MacLaren, 71.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Gólszerző: Messi (35.), J. Álvarez (57.), ill. Fernández (77. – öngól).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!