Foci vb 2022

2022.12.07. 20:53

Flick marad a német szövetségi kapitány

Hansi Flick marad a katari labdarúgó-világbajnokságon a csoportkörben búcsúzott német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

ÉM

Fotó: AFP

A német válogatott csalódást keltően szerepelt a katari világbajnokságon, ugyanis a csoportkört sem élte túl. A nemzeti együttes a négy évvel ezelőtti, oroszországi tornán is kiesett az első három meccs után, ráadásul akkor címvédőként, így a mostani kudarc után kijelenthető, hogy a német futball soha nem látott mélységekbe zuhant. 

A szégyenteljes szereplés után válságértekezletet hívott össze a Német Labdarúgó Szövetség (DFB), és az a döntés született, hogy
Hansi Flick marad a szövetségi kapitány, akinek mostantól az a legfontosabb feladata, hogy felkészítse az együttest a 2024-es Európa-bajnokságra,
amelynek Németország lesz a házigazdája. 

Csapatként sokkal többre vagyunk képesek, mint amit Katarban mutattunk. Ott elszalasztottunk egy nagyszerű lehetőséget, és le fogjuk vonni a tanulságokat. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a 2024-es Eb-n egész Németország ismét a válogatott mögé álljon" - nyilatkozta az 57 éves Flick, aki tavaly augusztus óta irányítja a Nationalelfet. 

A szövetség kedden szerződést bontott Oliver Bierhoff igazgatóval, az ő utódját később jelöli ki a DFB.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!