Foci vb 2022

2022.12.09. 23:09

Argentína ráadás élményt nyújtott

A holland-argentin meccsen is tizenegyesrúgások döntöttek az elődöntőbe jutásról.

ÉM

A Weghorst által a 90+11. percben szerzett gól

Fotó: AFP

A katari labdarúgó világbajnokság pénteki játéknapján a második mérkőzésen Hollandia – Argentína összecsapást rendeztek. A két válogatott a meccs első félórájában óvatosan közlekedett, kaput eltaláló kísérletet egyik félnek sem sikerült összehoznia. Aztán amikor eltelt az első játékrész kétharmada, egy kis élénkülés mutatkozott, és jött egy gól is. A dél-amerikaiktól. A 35. percben ki más, mint a világklasszis Messi adott egy remek passzt a védelem bal széléről a 16-oson belülre kalandozó Molinának, aki 10 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (0-1) – élete első válogatott találatát szerezve ezzel. A meccs második felvonásában a narancs mezeseknek kellett volna következniük, de nem tudtak dominálni, az argentinok kontroll alatt tartották a meccset. A 64. percben Messinek volt egy veszélyes szabadrúgása, ami épphogy elkerülte a bal felső sarkot, ám kilenc perccel később, egy másik pontrúgásból már betalált. Azok után, hogy Acuna lábát Dumfries elhúzta a 16-oson belül, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt a klasszis a kapu bal oldalába vágta (2-0). Eldőlni látszott a meccs, ám arról, hogy legyenek izgalmak, a holland csapat, pontosabban a becserélt Weghorst gondoskodott, aki a 83. percben gólt fejelt (1-2). Feszült hangulatú hajrá következett, amelynek a végére 10 perces hosszabbítást tervezett a játékvezető, ez azonban a sok játék megszakítás miatt ennél is tovább nyúlt a meccs. A 90+11. percben egy holland szabadrúgásnál lehetőség adódott az egyenlítésre, és a Koopmeiners által a sorfal mögé gurított labdát Weghorst a kapuba pöckölte (2-2). Jöhetett a 2x15 perces hosszabbítás.

A ráadás első fele olyan volt, mint az első játékrész eleje, csordogálós. Az utolsó szakaszban, a 114. minutában La. Martínez lövése járt közel a gólhoz, majd nem sokkal később Enzo Fernandezé, mindkettőből szöglet lett. La. Martíneznek volt még egy kaput eltaláló lökete, amit Noppert védett, majd Messi lövése kerülte el a ketrecet, a 121. percben Enzo Fernandez pedig a jobb oldali kapufára vágta a labdát... A meccs végi jelentős argentin nyomás után jöhettek a büntetők.

Az első párban Van Dijk lövését kivédte E. Martínez, Messi a második 11-esét szépen begurította (0-1). Berghuisét is hárította az argentin kapus, Paredes viszont beverte (0-2). Következett Koopmeiners, aki az első holland büntetőt értékesítette, de Montiel sem hibázott (1-3). Weghorst szintén eredményes volt, Enzo Fernandez viszont a jobb alsó sarok mellé lőtt (2-3). L. de Jong higgadtan helyezett a kapuba, La. Martínez a kapu jobb oldalába bombázott (3-4).

Az argentin válogatott jutott az elődöntőbe, kedden 20.00-tól a horvátokkal csapnak össze a fináléba kerülésért.

Labdarúgó-vb: negyeddöntő

Hollandia – Argentína 2-2 (0-1, 2-2, 2-2)– tizenegyesekkel: 3-4

Loszail, 88 235néző. V.: Lahoz (spanyol).

Hollandia: Noppert – Dumfries, Aké, Van Dijk, Timber, Blind (L. de Jong, 64.) – Gakpo (Lang, 113.), De Roon (Koopmeiners, 46.), F. de Jong, Bergwijn (Berghuis, 46.) – Depay (Weghorst, 78.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal.

Argentína: E. Martínez – Acuna (Tagliafico, 78.), Romero (Pezzella, 78.), Otamendi, Li. Martínez (Di Maria, 112.), Molina (Montiel, 106.) – Mac Allister, De Paul (Paredes, 67.), Enzo Fernández – Messi, J. Álvarez (La. Martínez). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Gólszerző: Weghorst (83., 90+11.), ill. Molina (35.), Messi (73. – 11-esből).

 

Képalá: A Weghorst által a 90+11. percben szerzett gól Fotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!