Foci vb 2022

2022.11.29. 18:10

Rövid időn belül ,,visszafordult" a kocka

Az afrikai együttes lett a második helyezett a csoportban.

ÉM

Ecuador's goalkeeper #01 Hernan Galindez (C) makes a save during the Qatar 2022 World Cup Group A football match between Ecuador and Senegal at the Khalifa International Stadium in Doha on November 29, 2022. (Photo by Raul ARBOLEDA / AFP)

Fotó: AFP

Az Ecuador – Szenegál összecsapáson az ecuadoriaknál a hollandok elleni találkozó végén sérülés miatt lecserélt, de a vb-n addig három gólnál járó E. Valencia természetesen ott volt a kezdőcsapatban, a piros lapot kapott J. Méndez viszont hiányzott. Kapura lövések, kaput eltaláló lövések tekintetében jobbak voltak a szenegáliak, akiknek a 44. percig kellett várniuk a vezetéshez. Torres mellett elvitte a labdát bal oldalon előre törő Sarr, a keresztező Hincapié azonban felborította, 11-es: a sértett végezte el a büntetőt, kicsit toporgott, majd az állva maradt kapus mellett jobbal a bal alsó sarokba helyezett, 0–1. 
A második félidőben aztán a 67. percben jobb oldali szögletet középen Torres csúsztatta meg, Caicedo pedig a túlsó kapufához közelről három méterről jobbal a kapu jobb oldalába belsőzte a labdát, 1-1. Az egyenlítéssel máris fordult a kocka, 5 pontosak voltak az ecuadoriak, Szenegál pedig négy. Ez a helyzet azonban csak a 70. percig, amikor is egy szabadrúgást követően a beívelt labdába Valencia szerencsétlenül ért bele, így az éppen az ötös jobb sarknál helyezkedő Koulibaly elé pattant, aki az ötösről jobbal belsővel a jobb sarokba helyezett, 1–2. Az állás nem változott a lefújásig, így Szenegál lépett ment tovább másodikként a csoportból.

Ecuador – Szenegál 1–2 (0–1)
Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 569 néző. V.: Turpin (francia).
Ecuador: Galíndez – Angelo Preciado (Porozo, 85.), Félix Torres, Hincapié, Estupinán – Franco (Sarmiento, 46.), Gruezo (Cifuentes, 46.), Caicedo – Plata, Estrada (Reasco, 64.), E. Valencia. Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.
Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Jakobs, Ab. Diallo – Ciss (N. Mendy, 74.), P. Gueye – I. Ndiaye (Abass, 75.), I. Gueye, Sarr – B. Dia (Cisse P. A., 95.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.
Gólszerző: Caicedo (68.), ill. Sarr (44. – 11-esből), Koulibaly (70.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!