Foci vb 2022

2022.11.28. 16:12

Kudus duplája győzelmet ért

A H-csoportban hétfő délután a Koreai Köztársaság Ghána ellen játszott.

Fotó: AFP

Az ázsiaiak és az afrikaiak meccsén az első játékrészt a ghánaiak kontrollálták, és megérdemelten szereztek kétgólos előnyt. A 24. percben Salisu, majd pedig tíz perccel később Kudus vette be a koreaiak kapuját. A folytatásra azonban egy nagyon elszánt dél-koreai válogatott jött ki, és két fejesgóllal egalizálták az állás. Mindkét alkalommal Cho Gue-Sung-ot nem tudta tartani az ellenfél védelme, így a 61. percben 2-2 volt az eredmény. A 68. percben Kudus duplázott, vagyis ismét a ghánaiak tudhatták maguknak a győzelmet, és az azzal járó három pontot. Az ázsiaiak mindent megpróbáltak az egyenlítésért, azonban nem jártak sikerrel. 

Koreai Köztársaság – Ghána 2-3 (0-2) 

Education Stadion, 43 983 néző. V.: Taylor. 

Korea: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse (Kvon Kjung Von, 92.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung (Hvang I Dzso, 78.) – Kvon Csang Hun (Lee Kang In, 57.), Dzsong Vu Jong (Na Szang Ho, 45+6.), Szon Hung Min – Cso Ku Szung. Szövetségi kapitány: Paulo Bento. 

Ghána: Ati-Zigi – Lamptey (Odoi, 78.), Amartey, Salisu, Mensah (Baba, 88.) – Partey, Samed, Kudus (Djiku, 83.) – A. Ayew (Kyereh, 78.), Inaki Williams, J. Ayew (Sulemana, 78.). Szövetségi kapitány: Otto Addo. 

Gólszerző: Cso Ku Szung (58., 61.), ill. Salisu (24.), Kudus (34., 68.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!