Foci vb 2022

2022.11.29. 22:00

Henger a második félidőben, jöhet Szenegál

A B-csoportban is eldőlt kedden este, hogy mely válogatottak folytatják a vb-t.

ÉM

Wales' forward #13 Kieffer Moore (L) fights for the ball with England's defender #02 Kyle Walker (R) during the Qatar 2022 World Cup Group B football match between Wales and England at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 29, 2022. (Photo by Ina Fassbender / AFP)

Fotó: AFP

A ,,szigeti" rangadón – amely még 1879-ben kezdődött – Walesnek csak győzelem adott esélyt a továbbjutásra, Anglia négygólos legyőzése esetén biztosan nyolcaddöntős lett volna, viszont kisebb különbségű sikernél a másik meccs döntetlenjére is szüksége volt. A 9. percben Kane passza után Rashford került ziccerbe, de a kapujából kilépő Ward a 16-os vonalánál blokkolta az angol lövését. A háromoroszlános válogatott nagy kockázatot nem vállalt, nekik jó volt az eredmény, a walesiek részéről ugyanakkor többre lett volna szükség a második félidőben, a továbbjutás érdekében.
És mi történt nem sokkal a második játékrész kezdete után? Sziporkázni kezdtek az angolok, Wales pedig összeomlott: az 50. percben Rashford 22 méterről, szabadrúgásból a kapu bal oldalába bombázott, 0-1. Majd pedig nagyjából két perccel később jobbról Kane passzolt az ellenkező oldalra, az ott érkező Foden pedig behelyezte a labdát az ellenfél ketrecébe, 0-2. Gareth Soutghate hármas cserét hajtott végre, nyugodtan adhatott játéklehetőséget az addig kispadozóknak is. A 68. percben Rashford iramodott meg a jobb oldalon, a 16-oson belül cselt csinált, és Ward lábai között a hálóba lőtt, 0-3.
Wales 1984 óta nem verte meg Angliát, ez most sem sikerült, Pickfordék a nyolcaddöntőben Szenegállal találkoznak december 4.-én.

Wales – Anglia 0-3 (0-0)
al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion, 44 297 néző. V.: Slavko Vincic (szlovén).
Wales: Ward – N. Williams (Roberts, 36.), Mepham, Rodon, B. Davies (Morrell, 59.) – Ampadu, J. Allen (Colwill, 81.) – Bale (Johnson, 46.), A. Ramsey, D. James (Wilson, 77.) – K. Moore. Szövetségi kapitány: Rob Page.
Anglia: Pickford – K. Walker (Alexander-Arnold, 58.), J. Stones, Maguire, L. Shaw (Trippier, 65.) – J. Henderson, Rice (K. Phillips, 58.) – Rashford (Grealish, 75.), Bellingham, Foden – H. Kane (C. Wilson, 58.). Szövetségi kapitány: Gareth Soutghate.
Gólszerző: Rashford (50., 68.), Foden (52.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!