Labdarúgó vb

2022.11.21. 16:14

Hathatós háromoroszlános premier

A Katarban zajló labdarúgó világbajnokságon hétfőn a B-csoportban is megkezdődtek a küzdelmek.

Saka (jobbra) két gólt szerzett

Fotó: AFP

A kvartett nyitómeccsén Anglia könnyedén elintézte Irán válogatottját. A meccs egyik érdekessége az volt, hogy a 9. percben megsérült az ázsiai válogatott kapusa, akit le kellett cserélni, és emiatt 10 percig állt a játék, az első félidő végén 14 perc volt a hosszabbítás. A meccsen a 35. percben indult be a háromoroszlánosok hengere, bő tíz perc alatt háromszor találtak a kapuba, és ezzel lerendezték a meccset. A találkozóról sok mindent elmond, hogy az angol válogatott a 70. percben – háromgólos előnynél – négyes cserét tudott eszközölni, és a frissen beállt Rashford fél percen belül betalált. Rajta kívül egy másik csere, Grealish is eredményes volt a második játékrészben, amelyben ,,csak" 13 perc volt a ráadás.

B-csoport, 1. forduló

Anglia – Irán 6-2 (3-0)

Al-Rajján, 45 354 néző. V: Claus (brazil).

Anglia: Pickford – Trippier, Stones, Maguire (Dier, 70.), Shaw – Bellingham, Rice – Saka (Rashford, 70.), Mount (Foden, 70.), Sterling (Grealish, 70.) – Kane (Wilson, 75.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.

Irán: Beiranvand (H. Hosseini, 20.) – Moharrami, Puraliganji, Chesmi (Kanaani, 46.), M. Hosseini, Mohammadi (Torani, 63.) – Noorollahi (Azmoun, 77.), Karimi (Eza Tolahi, 46.), Haji Safi, Jahanbakhsh (Gholizadeh, 46.) – Taremi. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz.

Gólszerző: Bellingham (35.), Saka (43., 62.), Sterling (45+1.), Rashford (71.), Grealish (90.), ill. Taremi (65., 113. – utóbbit 11-esből).


A csoport következő meccsét, az Egyesült Államok – Wales találkozót hétfő este 20.00-tól játsszák.

Folyamatosan közlünk információkat, érdekességeket, háttéranyagokat a nagyszabású eseményről a https://www.boon.hu/rovat/foci-vb-2022 oldalunkon!

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!