Foci vb 2022

2022.11.28. 13:06

Hat gól, testvéries elosztásban

G-csoport 2. fordulójában Kamerun-Szerbia meccset rendeztek hétfőn.

Molnár István

Döntetlennel ért véget a meccs

Fotó: Anadolu Agency via AFP

Mindkét csapat számára nagyon fontos volt a három pont begyűjtése. A vezetést az afrikai csapat szerezte meg, a 29. percben egy szöglet után megcsúszott a labda, és a hosszú oldalon érkező Castelletto a hálóba helyezett (1-0). A félidő ráadásában Tadic ívelte be a labdát, Pavlovic volt az, aki jól ugrott fel a tizenegyespont magasságában, majd befejelte a labdát a kapu bal oldalába (1-1). A 45+3. percben Milinkovic-Savic lőtt kapura a tizenhatosról és a labda a kapu jobb alsó sarkában kötött ki (1-2).
A második félidőben, az 53. percben kétgólos előnybe kerültek a szerbek, Zivkovic tette A. Mitrovic elé a labdát, ő pedig bepasszolta az üres kapuba (1-3). Azonban nem volt vége a meccsnek, merthogy két perc alatt egyenlítettek az afrikaiak. A 64. percben Castelletto adott passzt Aboubakarnak, aki átemelte a labdát a kilépő kapus felett (2-3). A 66. percben Aboubakar tálalta Choupo-Moting elé a labdát, és akinek már csak az üres kapuba kellett bepasszolnia a labdát (3-3).

Kamerun – Szerbia 3–3 (1-2)
al-Vakra, 39 789 néző. V.: Abdulla (egyesült arab emírségekbeli).
Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Anguissa (Gouet, 81.), Kunde (Ondoua, 67.), Hongla (Aboubakar, 55.) – Mbeumo (Nkoudou, 81.), Choupo-Moting, Toko Ekambi (Bassogog, 67.). Szövetségi kapitány: Rigobert Song.
Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Milenkovic, Veljkovic (Babic, 78.), Pavlovic (Sz. Mitrovic, 55.) – A. Zivkovic (Radonjic, 78.), Lukic, Ne. Maksimovic, Kostic (Djuricic, 92.) – Tadic, Sz. Milinkovics-Savic (Grujic, 79.) – A. Mitrovic. Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic.
Gólszerző: Castelletto (29.), Aboubakar (64.), Choupo-Moting (66.), ill. Pavlovic (45+1.), Milinkovic-Savic (45+3.), A. Mitrovic (53.). 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!