Foci vb 2022

2022.11.30. 18:05

Győzelem az első ellen, ami kevésnek bizonyult

A csoportkör utolsó, 3. fordulóját bonyolították le szerdán délután a D-csoportban.

ÉM

Tunisia's forward #10 Wahbi Khazri celebrates with Tunisia's forward #25 Anis Ben Slimane scoring his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group D football match between Tunisia and France at the Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 30, 2022. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Fotó: AFP

Franciaország úgy indulhatott neki a Tunézia elleni mérkőzésnek, hogy a csoport élén állt, 6 pontjával már továbbjutó volt, míg Tunézia 1 pontos volt két kör után, s csak győzelemmel folytathatta volna a vébét a nyolcaddöntőben. Didier Deschamps szövetségi kapitány – kimondani nem szép – így aztán B-csapatot vezényelt az Egyetemvárosi Stadion gyepére, döntését meg lehetett érteni. A 10. percben vezethetett volna az észak-afrikai válogatott: a balról beívelt szabadrúgásra Gandri robbant be középen, s talált be belőle, de a pontrúgás pillanatában lesről indult. A ,,gallok" kapujában Mandandának akadt munkája, de gól nélkül zárult az első félidő.

A szünetet követően, az 58. percben Szhiri-labdaszerzéssel indult egy akció, megkapta a labdát Hazri, aki egy egyszerű csellel jutott el Mandanda kapujáig, majd laposan a kapu bal alsó sarkába lőtt, 1–0. A 64. percben Mbappé, a 72. percben pedig Griezmann is pályára került, és a vezetést Tunézia nem is tudta megőrizni, mert a 90+8. percben Griezmann egyenlített.  Volna, merthogy a VAR-ral visszanézték a történéseket, és les volt a helyzet, a gól érvénytelen lett. Mindenesetre a franciák készülhetnek a folytatásra, Tunézia sikere ellenére pakolhat.

Tunézia – Franciaország 1–0 (0–0)

Al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 43 627 néző. V: M. Conger (ausztrál). 

Tunézia: Dahmen – Meriah, Gandri, Talbi – Kesrida, Szhiri, Laidouni, Maalul – Ben Szliman (Abdi, 83.), Kazri (Dzsebali, 60.), Ben Romdan (Salali, 74.). Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri.

Franciaország: Mandanda – Disasi, Varane (Saliba, 64.), Konaté, Camavinga – Tchouaméni, Y. Fofana (Griezmann, 72.) – Guendouzi (O. Dembélé, 79.), Veretout (Veretout, 64.) – Kolo Muani, Coman (Mbappé, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Gólszerző: Kazri (58.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!