Foci vb 2022

2022.11.24. 22:09

Fantasztikus második félidő a braziloktól

Richarlison duplájával teljesen megérdemelten nyert a dél-amerikai csapat a szerbek ellen.

ÉM

Labdarúgás. Eljött annak is az ideje, hogy az ötszörös világbajnok Brazília pályára lépjen a katari labdarúgó világbajnokságon, az 1. forduló utolsó meccsén, a G-csoportban, Szerbia ellen. A Selecao már az első félidőben is jobban futballozott ellenfelénél, ám igyekezetüket ekkoriban még nem koronázta siker. A szünet után fokozták a nyomást a brazilok, a 60. percben előbb egy kapufával jelezték győzelmi igényüket, néhány másodperccel később Richarlison azonban már megzörgette a hálót, egy kipattanó labdát értékesített. Bő tíz perccel később lőtt egy másikat is, egy élményszámba menő gólt, amivel tulajdonképpen eldöntötte a meccset. Ezután a dél-amerikaiknak volt még egy kapufájuk, és számtalan helyzetük, de újabb találatot már nem tudtak bevenni. A meccs egyik érdekessége az volt, hogy a szerbek nem lőttek kapura...

G-csoport, 1. forduló

Brazília – Szerbia 2-0 (0-0)

Loszail, 88 103 néző. V.: Faghani (iráni).

Brazília: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Casemiro, Lucas Paquetá (Fred, 75.) – Raphinha (Martinelli, 87.), Neymar (Antony, 79.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 75.) – Richarlison (Gabriel Jesus, 79.). Szövetségi kapitány: Tite.

Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Radonjic, 57.), S. Milinkovic-Savic, Gudelj (Ilic, 57.), Lukic (Lazovic, 66.), Mladenovic (Vlahovic, 66.) – Tadic – Mitrovic (Maksimovic, 83.). Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic.

Gólszerző: Richarlison (62., 73.).
A csoport állása: 1. Brazília 3 pont, 2. Svájc 3 pont, 3. Kamerun 0 pont, 4. Szerbia 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!