Foci vb 2022

2022.11.30. 09:36

„Egy teljesen más játékost láthatunk a pályán”

Rashford második gólja az angol válogatott történetének 100. vb-találata volt.

Marcus Rashford (balra) beszél az angolok edzőjével, Gareth Southgate-tel (jobbra), miután lecserélték a 2022-es katari világbajnokság B-csoportjának Wales–Anglia labdarúgó-mérkőzésén.

Fotó: AFP

A walesiek felett aratott 3-0-s siker után a két gólt szerzett Marcus Rashfordot méltatta Gareth Southgate, a katari labdarúgó-világbajnokságon nyolcaddöntőbe jutott angol válogatott szövetségi kapitánya. A szakember elmondta, a Manchester United támadója tavaly nyáron nehéz időszakot élt meg, miután az olaszok elleni Európa-bajnoki döntőben többek között ő is hibázott a 11-es párbajban, de szerencsére azóta megváltozott a helyzete, jól érzi magát a nemzeti csapatban és a klubjában is.

"Egy teljesen más játékost láthatunk a pályán, ez neki, és nekünk is egy nagyszerű dolog" - nyilatkozta a tréner.

Rashford második gólja az angol válogatott történetének 100. vb-találata volt, ezzel a hetedik csapat lett a tornákon Brazília (232), Németország (228), Argentína (140), Olaszország (128), Franciaország (126) és Spanyolország (107) után, amely elérte ezt a számot.

Az angolok kilenc góllal fejezték be a csoportküzdelmeket, erre korábban még egyszer sem voltak képesek. Ennél összességében csak két vb-n voltak eredményesebbek, 2018-ban 12-szer, 1966-ban 11-szer találtak a kapuba.

Az angolok vasárnap a szenegáliakkal találkoznak a negyeddöntőbe kerülésért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!