Foci vb 2022

2022.11.30. 22:13

Csak két gól, így kiesés lett a vége

Mexikó és Szaúd-Arábia válogatottja elbúcsúzott a világbajnokságtól.

ÉM

Mexico's defender #19 Jorge Sanchez is marked by Saudi Arabia's midfielder #10 Salem Al-Dawsari as he jumps for the ball during the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Saudi Arabia and Mexico at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 30, 2022. (Photo by Pablo PORCIUNCULA / AFP)

Fotó: AFP

A szaúdi-mexikói párban is meg volt a szándék, hogy kivívják a további vb-részvételt, az ázsiaiak 1994 után lehettek volna ismét nyolcaddöntősök. Mexikó számára csak a győzelem érhetett továbbjutást, a legalább négygólos siker biztos továbblépést ért volna. Labdabirtoklásban nagy volt a közép-amerikaiak fölénye (69-31), és a félidőbeni 11-4-es kapuralövési arány is azt támasztotta alá, hogy Mexikó kontrollálja a mérkőzést. De ez az első játékrészben gólban, gólokban nem mutatkozott meg, jól tömörültek a szaúdiak.
De mindez megtört azután, hogy elkezdték a felek a második játékrészt, a 48. percben balról kapu elé belőtt labdát Montes csúsztatta meg a rövid saokrnál, Martín pedig középről 2 méterről a hálóba pofozta, 0-1. Öt perccel később Chávez 30 méterről, ballal mesterien tekert a jobb felső sarokba, szabadrúgásból, 0–2. A gólkülönbségre kellett rámenniük Lozanóéknak, azonos pontszám esetén, ebben az esetben megelőzhették volna a lengyeleket. De nem lőttek több gólt a rengeteg helyzetükből, sőt, a 90+5. percben al-Davszari szépített, 1-2. Így mindkét válogatott befejezte a vb-t. ÉM

Jegyzőkönyv
Szaúd-Arábia – Mexikó 1-2 (0-0)
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 84 985 néző. V.: Michael Oliver (angol).
Szaúd-Arábia: al-Ovaisz – al-Tambakti, al-Amri, al-Bulaihi (Rijad Sarahili, 36.) – al-Gannam (Bahebri, 88.), Ali al-Hasszan (Madu, 46.), Kanno, Abdulhamid – al-Buraikan, al-Sehri (al-Abud, 62.), Sz. al-Davszari. Szövetségi kapitány: Hervé Renard.
Mexikó: Ochoa – J. Sánchez (K. Álvarez, 87.), Montes, H. Moreno, Gallardo – E. Álvarez (F. Mori, 87.), Chávez – Lozano, Pineda (C. Rodríguez, 77.), A. Vega (Antuna, 46.) – Martín (R. Jiménez, 77.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino.
Gólszerző: al-Davszari (90+5.), ill. Martín (47.), Chávez (52.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!