Foci vb 2022

2022.11.26. 16:03

Büntető védés, Lewandowski gól

A lengyel válogatott legyőzte Szaúd-Arábiát, és tovább őrizte kapuját a góltól.

Szczesny 11-est védett

Fotó: AFP

A labdarúgó világbajnokság szombati játéknapjának második meccsén Szaúd-Arábia – azok után, hogy óriási meglepetésre, az 1. fordulóban 2-1-re legyőzte Argentínát – tulajdonképpen a továbbjutás kiharcolásáért léphetett pályára, ugyanis egy újabb siker a 16 közé jutással lett volna egyenértékű a számukra. Ehhez Lengyelországon keresztül vezethetett volna az út, ami a meccs első félidejének hajrájában rögössé kezdett válni, ugyanis Zielinski a 39. percben gólt szerzett. A szaúdiak a hátrányukat a 45+1. percben tüntethették volna el, ám Sz. al-Dawsari 11-esét, majd al-Burayk kipattanó után lövését is bravúrral védte a lengyelek kapusa, Szczesny. A második félidőben is jobb volt az európai együttes, kétszer megzörgették a kapufát, a hajrában pedig bebiztosították a győzelmet, Lewandowski révén.

C-csoport, 2. forduló

Lengyelország – Szaúd-Arábia 2-0 (1-0)

Al-Rajján, 44 259 néző. V.: Sampaio (brazil). 

Lengyelország: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Krychowiak, Bielik – Milik (Piatek, 71.), Zielinski (Kaminski, 63.), Frankowski – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz.

Szaúd-Arábia: Al-Owais – Abdulhamid, al-Amri, al-Bulayhi, al-Burayk (Mohammed, 65.) – al-Brikan, al-Naji (Nawaf, 46., Bahbri, 95.), al-Malki (Alobud, 85.), Kanno, Sz. al-Dawsari – Al-Shehri (N. al-Dawsari, 85.). Szövetségi kapitány: Hervé Renard.

Gólszerző: Zielinski (39.), Lewandowski (82.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!