Foci vb 2022

2022.11.28. 22:03

B. Fernandes lőtte tovább a portugálokat

A H-csoport 2. fordulójának második találkozójára hétfőn késő este került sor.

ÉM

Portugal's midfielder #08 Bruno Fernandes (L) and Uruguay's defender #19 Sebastian Coates fight for the ball during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between Portugal and Uruguay at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 28, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Fotó: AFP

Az első körbeli döntetlen miatt az uruguayi válogatottnak némiképpen fontosabb volt a mérkőzés, de C. Ronaldóék számára az volt a tét, hogy már most bebiztosítják helyüket a tizenhatban. Az első fél órában különösebb nagy helyzet nem alakult ki, majd a 32. percben Bentancur, míg a 37. percben C. Ronaldo találhatott volna kapuba, de az ellenfél hálóőre védett.
A második játékrészben, az 50. percben beszaladt egy drukker a pályára, emiatt állt a játék. Joao Félix oldalhálót lőtt, majd az 54. percben B. Fernandes beívelésébe C. Ronaldo éppen nem ért bele, a feje fölött pár centiméterrel ment el a labda, amely az uruguayi ketrec bal oldalában kötött ki (1-0). Gomez kapufát lőtt, ennyi volt az ,,urukban", a portugálok még belőttek egy büntetőt is a ráadásban (B. Fernandes, 2-0), nyertek, elsők a csoportban és továbbjutottak. ÉM

Portugália – Uruguay 2-0 (0-0)
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 668 néző. V.: Faghani (iráni).
Portugália: Diogo Costa – Cancelo, Dias, Pepe, N. Mendes (Guerreiro, 42.) – Neves (Leao, 69.), Carvalho (Palhinha, 82.), Bruno Fernandes – Bernardo Silva, C. Ronaldo (G. Ramos, 82.), Joao Félix (Matheus Nunes, 82.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Uruguay: Rochet – Coates, Godín (Pellistri, 62.), Giménez – Varela, Valverde, Vecino (De Arrascaeta, 62.), Bentancur, Olivera (Vina, 86.) – Núnez (M. Gomez, 72.), Cavani (Suárez, 72.). Szövetségi kapitány: Diego Alonso.
Gólszerző: B. Fernandes (54., 90+3. – 11-esből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!