Foci vb 2022

2022.11.26. 13:15

Ausztrália bejelentkezett a továbbjutásért

A vereséget szenvedett Tunézia nehéz helyzetbe került a labdarúgó vb-n.

Duke gólja döntötte el a meccset

Forrás: AFP

A labdarúgó világbajnokság szombati első meccsét a D-csoportban, a 2. forduló keretében játszotta Tunézia válogatottja, Ausztrália ellen. Az első körben a dánok ellen döntetlenre végzett észak-afrikai együttes, és a franciák ellen vereséget szenvedett kontinensnyi ország csatája a győzelemért folyt. Ebben az auszik jutottak lélektani előnyhöz, egy góllal, amit Duke szerzett az első játékrész közepén. A második félidőben Tunézia sokat dolgozott azért, hogy eltüntesse a hátrányát, de az ausztráloknak is voltak nagy lehetőségeik, amelyekkel lezárhatták volna a meccset. Nem tették, de gólt sem kaptak, így nyertek, a továbbjutásuk a dánok elleni találkozójukon dől el.

D-csoport, 2. forduló

Tunézia – Ausztrália 0-1 (0-1)

al-Vakra, 41 82 3néző. V.: Siebert (német).

Tunézia: Dahmen – Bronn (Kechrida, 73.), Meriah, Talbi – Drager (Sassi, 46.), Skhiri, Laidouni (Khazri, 67.), Abdi – Sliti, Jebali (Khenissi, 73.), Mzakni. Szövetségi kapitány: Jalel Kadri.

Ausztrália: Ryan – Karacic (Degenek, 75.), Souttar, Rowles, Behich – Mooy – Irvine, McGree (Hrustic, 64.) – Leckie (Baccus, 85.), Duke (MacLaren, 64.), Goodwin (Mabil, 85.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

Gólszerző: Duke (23.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!