Fehérgyarmat hírei

2011.05.11. 10:13

Elindult a Madár Tunyogmatolcson

<p>Tunyogmatolcs - A kurta kocsma hazájában első útjára indult a községi sajtó.</p>

A települési kiadvány a Hírmadár nevet kapta, mely a történelmi időkhöz híven a legfontosabb információkkal fogja ellátni a lakosságot. A szerkesztői feladatokat a tunyogmatolcs. hu csapata vállalta el, így rövid időn belül az online felületet követően a nyomtatott sajtó is szerepet kaphatott a község életében. A stratégiai terv elkészítése és a képviselőtestület előtti sikeres prezentáció után egyhangú támogatottsággal elfogadásra kerültek az akkor még tervszerű nyomtatott vázlatok. A külső arculat tervezésében, a szerkesztői feladatok ellátásában s a készítési munkálatokban a csapat tagjai sikeresen kivették részüket. A nyomdai feladatokat egy helyi vállalkozó, Kullár Balázs látta el. Az első kiadás május 9-én 800 példányszámban hagyta el a nyomdát. A Hírmadár tartalma fontossági szempontból arányosan épült fel. Az önkormányzati hírek mellett helyet kap egy polgármesteri szó, így a község polgárai értesülhetnek: a pillanatnyi pénzügyi helyzetről, a tervezett s már elkészült innovációs lépésekről, a fontos lakossági információkról, beruházásokról, pályázatokról és a rendőrségi közleményekről. A szerkesztői oldal a „Távcső címet” kapta, mivel egy visszatekintésre ad lehetőséget az olvasónak a 2011-es év eddigi települési eseményeire, emellett egy jövőbeni szemlélésre is hivatott, segítve ezzel a község előtt álló, prioritást élvező rendezvényekre a készülést, tájékoztatást. A Távcső rovathoz társul egy szerkesztői levél, amely közvetlenebbé, nyitottabbá teszi az olvasó- és a kiadvány közötti kapcsolatot. A postaládán keresztül a lakosság nem csak véleményt formálhat, de későbbi észrevételeinek szintén hangot adhat a készítők segítségével. Az utolsó oldal az „Állomások elnevezést” érdemelte ki magának. Ezen a záró lapon a község életében szerepet vállaló emberek, csoportok fotóit jelenítik meg a szerkesztők, hogy vizuálisan is színesebbé tudják tenni a helyi kiadványt. A nyomtatott sajtó negyedévente kerül majd megjelentetésre Tunyogmatolcson.

„Véleményem szerint a mai világban az alapvető kommunikációra, így az ezekhez tartozó csatornákra sokszor elengedhetetlenül szükség van egy adott közösségen belül. Ez az adott közösség releváns érdeke, hiszen az összefogást erősíteni csak információcserével lehet. Ezért is örülök, hogy egy újabb szócsövünk jött létre a tunyogmatolcsi Hírmadárnak köszönhetően. Sajnos hátrányos helyzetben a településen belül sok ember él. Ezeknek az embereknek nincs lehetőségük előfizetni országos vagy megyei újságra, vagy igénybe venni internetes szolgáltatásokat. Remélem többek között ezeknek a községi lakosoknak is tudunk háromhavonta egy olyan pluszt nyújtani a Hírmadárral, ami akár ugródeszkaként funkcionálhat lelki s testi fejlődésükben! Azt pedig sosem szabad elfelejtenünk, amit én s munkatársaim már régen tudunk-, az akarat mindig utat tör magának!”
- Széles Szabolcs -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!